阅读理解:
Four seasons
Spring is the best season of the year. It lasts from March to May. The days
get longer, the nights get shorter, and the weather gets warmer. Everything be-
gins to grow. Grass and trees begin to mm green. Flowers begin to come out.
Children begin to fly kites outdoors.
Summer after spring. Ii is the hottest season in the year. It lasts from June to
August. People try to find a cool place then. They always go swimming in pools,
lakes, and rivers.
Autumn is the harvest season. It gets cool. Farmers begin to gather in food.
They are busy from September to November.
The coldest season of the year is winter. It's from about December to February.
The days are short and the nights are long. It snows sometimes and that makes
children happy. They make a snowman and dance round it. They go skating as
well.
(一)判断正误。在下列句子前标上T(对)或F(错)
(1)Summer comes after spring.
(2)Everything begins to grow in winter.
(3)People ot~en swim in spring.
(4)The days are short and the nightsare long in summer.
(二)在A、B、C、D中选出一个正确答案:
(1)Trees and grass begin to grow
A. in spring B. in summer C. in autumn D. in winter
(2)People love a cool place most
A. in spring B. in summer C. in autumn D. in winter
(3)In autumn, farmers begin to
A. plant trees
B. go swimming
C. gather in food
D. go skating
(4)Winter is from_________ to_________.
A. March, May
B. June, August
C. September, November
D. December, February
阅读短文,判断正误。对的填“T”,错的填“F”。
I live in a new house now. It is big and nice. There are four bedrooms, four bathrooms, a study, a kitchen, a dining-room and a large sitting-room. My bedroom is not big. There is a bed, a desk, a chair and a bookcase in it.
There is a nice garden near the house. There are many flowers in the garden. There is a big tree beside the house. There is a swing under the tree. I like reading books on the swing. I love the house and garden.
(1)The new house is big.
(2)There are twelve rooms in the house.
(3)There is a computer in my bedroom
(4)There is many flowers in the garden.
(5)I like drawing pictures under the tree.
根据短文回答问题:
(1)How many bedrooms are there in the house? ______________________
(2)What’s in my bedroom? __________________________
(3)Is there a garden behind the house? ___________________
(4)What’s under the tree? _________________________
(5)What do you like doing? __________________________________
阅读理解选择正确答案
Lily likes English very much. She works hard(刻苦). She reads English every morning. She likes speaking English. She often listens to the radio. She watches TV only on Saturday evening. Does she like dancing? No, she doesn't. But she likes drawing(画画)and singing. Her parents likes her very much. And all the teachers and her friends like her , too.
(1)What does Lily do in the morning?
A. She writes English.
B. She reads English.
C. She draws pictures.
(2)What does she often listen to?
A. English songs.
B. Chinese stories.
C. The radio.
(3)When does Mary watch TV?
A. In the morning.B. On Saturday.C. Every evening.
(4)What doesn't Lily like?
A. Dancing. B. Singing.C. Drawing.
(5)Do her parents like her very much?
A. Yes, they do. B. No, they don't. C. I don't know.
阅读短文,填写表格。 (每小题1分,共5分 )
Welcome to the zoo. Come and see the Indian elephants and the bald eagles from the US. The bears are waiting(等待) to meet you and the kangaroos from Australia are jumping
with you, the monkeys from Zambia are waiting to look down on you.
Tickets(票): Grown-up(成人)$2.00
Children: Over(超过)12 $1.00 Under 12 Free
Opening time: 9:00a.m.--4:00p.m.
Except(除外)Friday: 10:00a.m.--3:00p.m.
Keep the zoo clean! Do not touch, give food to or go near the animals.
| How many (animals) |
How much (Grown-up) |
How much (5 years old) |
Opening time (Sunday) |
Closing time (Friday) |
阅读短文,判断句子正误,对的写T,错的写F
This is a pet shop. “Can I have a pet,Dad?”Jane asks.”Yes,you can,”her father says.Jane chooses a beautiful parrot. She and father go home with the parrot.They are very happy. The parrot can talk.He talks to Jane every day.But he is not nice to Jane’s mother.Her mother is not happy.”Can you take it back to the pet shop?” She asks Jane.
(1)Jane wants a pet shop.
(2)Jane likes the parrot.
(3)The parrot is very beautiful.
(4)The parrot can talk.
(5)Jane’s mother likes the pet.
阅读短文,根据短文内容排列漫画顺序,并用数字标上序号。(共8小题,每小题1分,满分8分)
Look,This is my school. It’s big and nice. Oh! It's 8:00. It's time for English class. It’s 10:10.Let’s go to the library. I can read story books. After that I like playing ping-pong in the table tennis room. It's 4:20. Time for PE. There’s a very big playground in my school. I like playing football very much. But Bob and Mike like basketball. It’s 5:30 now. It’s time to go home. Bye!
(1)( )(2)()(3)()(4)( )
(4)( )(6)( )(7)( )(8)()